dimecres, 15 de maig del 2013

L'Odissea: el nostre viatge amb la lectura d'Homer

Teníem arraconats des de març els còmics i les auques que els alumnes de 2n ESO vau dibuixar sobre la lectura de l'Odissea (Edicions Bromera) per tal de fer-ne una exposició als corredors de l'institut el 23 d'abril. Aquest dia el vam dedicar a penjar els cartells, llegir-los i enregistrar el vídeo que veureu a continuació. S'hi descriuen les etapes que vam seguir des de l'assignació de l'Odissea com a lectura per a les vacances de Nadal. A més, tres alumnes s'entrevisten per a explicar-nos com van treballar-la i què hi van aprendre. 
M'ha sorprés gratament que el llibre us haja agradat de manera unànim, amb alguns punts de crítica cap a l'adaptació literària més que cap a l'obra mateixa. He pres nota que caldrà buscar una nova versió, menys esquemàtica i més rica lingüísticament, per a estudiants de 13-14 anys per tal com ja reclameu històries relatades amb certa profunditat, menys "infantils".
Per acabar, incruste el vídeo que hem editat de tota la seqüència d'activitats feta amb aquesta lectura. Ja l'hem vist a classe i ara disposeu d'ell al blog per tal que tingueu un record de la vostra participació i dels pòsters dibuixats. També podreu abaixar-lo de YouTube, si us ve de gust. Una excel·lent tasca la de David, Mª Amparo i Alberto com a entrevistadors i entrevistats. Felicitacions.
- - - - -
Nota: Si necessiteu una plantilla per dissenyar l'storyboard d'un còmic o auca, cliqueu ACÍ.
- - - - -