dilluns, 25 de juny del 2012

Activitats per a setembre i recuperació

Us proposem de realitzar les següents activitats per a preparar l'examen de setembre o bé per a repassar els principals exercicis de llengua fets durant el curs i arribar més preparats a 3r.
Els alumnes suspesos faran un control sobre 10 punts al voltant dels exercicis i exàmens realitzats durant l'any pertanyents a les 6 primeres unitats del llibre de text. Si voleu assegurar-vos més nota, el professor dels grups 2n B, 2n C i 2n E us proposa un parell d'activitats optatives que us dotaran de punts complementaris.
  1. Amb la presentació al control de setembre d'aquest dossier de 20 fulls (clica ací: controls del curs) totalment i correctament completat, es pot obtenir fins a 1 punt afegit a la nota de l'examen. No és obligatori realitzar-lo, tanmateix puntuarà als qui el presenten.
  2. Amb la lectura voluntària d'una obra entre les proposades en aquesta llista (clica ací: llibres voluntaris) i la realització d'una ressenya escrita o gravada, o bé d'un videolit seguint aquestes orientacions de l'enllaç es podrà obtenir 1 punt més per a sumar a la nota de l'examen de setembre. També es tracta d'una activitat optativa i avaluable.
Si teniu algun dubte al respecte o voleu posar-vos en contacte amb el professor, deixeu un escrit en l'apartat de comentaris d'aquest blog, tot identificant-vos, al llarg dels pròxims dies i abans d'entrar al mes d'agost.

dimecres, 20 de juny del 2012

La nostra videoantologia de poemes

Gràcies a la col·laboració de la majoria dels antologats, els quals heu enviat per mail les imatges  per a il·lustrar el vostre poema, hem pogut finalment muntar la videoantologia o videolit que veureu tot seguit. Ha sigut una llarga tasca des del començament:  lectura i comentaris de poemes de Marc Granell, memorització i declamacions d'alguns d'ells, composició de poemes propis, gravació i audicions, comentaris i selecció per a proposar-ne una antologia personal de 2n ESO en valencià. La tasca final era divulgar aquests poemes selectes per algun mitjà, per tres mitjans, millor dit: l'escrit, l'àudio i el multimèdia. Se us va proposar de buscar fotos i una peça musical que acompanyara la vostra recitació per a fer un videolit antològic. Aquest l'editaria el professor. Heu trigat algunes setmanes per aportar les fotos, però ha valgut la pena esperar. Quant a la música, s'ha de dir que el programa d'edició de Windows, WMM, només permet una pista d'àudio, on s'han introduït les recitacions. La banda musical de l'inici i del final és la proposta de Miguel P., de 2n E. Ens ha faltat alguna imatge més per a arrodonir la il·lustració de cada poema i el professor n'ha buscat en la xarxa amb certa pressa. En definitiva, el resultat, fruit de la participació de tots els mencionats al vídeo, és el que és: digne, molt bonic i un gran record de la faena desplegada amb la poesia. Els poemes que hi apareixen són els nou que més vots van obtenir en la vostra selecció, de menor a major nombre.

M'agrada un fet que està passant aquests dies. És que us identifiqueu tant amb els poemes dels companys que alguns de vosaltres els apreneu de memòria: una forma estupenda d'acostar-vos a la poesia més sentida sense prejudicis. Ara, amb el vídeo, de segur que us resultarà més atraient memoritzar-los.

En l'apunt podreu veure el vídeolit, el podcast d'àudio i l'antologia escrita (aquesta, si cliqueu ACÍ). Us propose que continueu gaudint de la poesia amb els vostres versos i algun altre llibre de lírica més que us abellisca llegir en vacances, com ara els altres dos poemaris de Marc Granell per a joves, els poemaris de Miquel Desclot o de Joana Raspall. I per ací, en línia, he trobat aquesta bonica antologia (cliqueu) publicada en una web mallorquina per a joves com vosaltres.



Si voleu tan sols escoltar-los i abaixar-vos els àudios, us els presentem a través d'Ivoox. I si encara us queden ganes, seria genial que dedicàreu ací unes paraules als vostres companys per la seua creativitat. Bones vacances a tot el món.

- - - - - -
Informació ordenada de la seqüència d'activitats en aquest blog:
1.-Poemes recitats de l'Illa amb llunes
2.-Composició d'un poema propi
3.-Publicació dels poemes i l'antologia selecta
4.-Resultats de l'avaluació i els aprenentatges
5.-Videoantologia de nou poemes i podcast
- - - - - -
P.S. Avui, 4 de juliol, el professor ha rebut aquest mail del poeta Marc Granell i vol divulgar-lo entre els alumnes en senyal de la nostra amistat i agraïment devers ell. Et saludem des d'ací, Marc i t'agraïm sincerament aquestes paraules. Vaja, de nou, el nostre profund reconeixement a la teua persona i al teu mestratge en la poesia. 

divendres, 15 de juny del 2012

Un videolit de 2n ESO presentat per l'autora

L'alumna Isabel J., una gran lectora de novel·les, trilogies i sagues, va quedar impactada per la capacitat narrativa dels videolits dels companys de 4t i es va llançar a l'aventura en 24 hores. Va decidir presentar-nos un resum molt, molt breu però molt ben fet, de la seua lectura optativa en aquesta càpsula literària, com si d'un booktràiler es tractara. Li hem obert aquest espai i ella mateixa ens narra la seua peripècia:

Vaig fer aquest videolit perquè m'han agradat els que vam veure en classe, creats pels companys de 4t, i a més per a poder pujar nota en valencià. El vaig fer de la lectura voluntària del llibre que em va deixar Toni: Perdona, però vull casar-me amb tu. En un principi em va costar molt seguir el relat, no l'entenia bé, però després va ser un poc més fàcil. És el meu primer llibre de Federico Moccia en valencià i el recomane a tothom. He usat el programa Windows DVD Maker per a muntar les fotos i la cançó però no va ser del tot útil i Toni em va ajudar amb el programa Windows Movie Maker per poder acabar-lo introduint els textos. Isabel Jaramillo, 2n B.
- - - - - -
P.S. (2013) YouTube ha emmudit el videolit perquè els propietaris de la cançó que l'acompanyava ho han reclamat. Al final del vídeo apareix el títol i l'autor del tema silenciat i podeu buscar-lo.