dimecres, 20 de juny del 2012

La nostra videoantologia de poemes

Gràcies a la col·laboració de la majoria dels antologats, els quals heu enviat per mail les imatges  per a il·lustrar el vostre poema, hem pogut finalment muntar la videoantologia o videolit que veureu tot seguit. Ha sigut una llarga tasca des del començament:  lectura i comentaris de poemes de Marc Granell, memorització i declamacions d'alguns d'ells, composició de poemes propis, gravació i audicions, comentaris i selecció per a proposar-ne una antologia personal de 2n ESO en valencià. La tasca final era divulgar aquests poemes selectes per algun mitjà, per tres mitjans, millor dit: l'escrit, l'àudio i el multimèdia. Se us va proposar de buscar fotos i una peça musical que acompanyara la vostra recitació per a fer un videolit antològic. Aquest l'editaria el professor. Heu trigat algunes setmanes per aportar les fotos, però ha valgut la pena esperar. Quant a la música, s'ha de dir que el programa d'edició de Windows, WMM, només permet una pista d'àudio, on s'han introduït les recitacions. La banda musical de l'inici i del final és la proposta de Miguel P., de 2n E. Ens ha faltat alguna imatge més per a arrodonir la il·lustració de cada poema i el professor n'ha buscat en la xarxa amb certa pressa. En definitiva, el resultat, fruit de la participació de tots els mencionats al vídeo, és el que és: digne, molt bonic i un gran record de la faena desplegada amb la poesia. Els poemes que hi apareixen són els nou que més vots van obtenir en la vostra selecció, de menor a major nombre.

M'agrada un fet que està passant aquests dies. És que us identifiqueu tant amb els poemes dels companys que alguns de vosaltres els apreneu de memòria: una forma estupenda d'acostar-vos a la poesia més sentida sense prejudicis. Ara, amb el vídeo, de segur que us resultarà més atraient memoritzar-los.

En l'apunt podreu veure el vídeolit, el podcast d'àudio i l'antologia escrita (aquesta, si cliqueu ACÍ). Us propose que continueu gaudint de la poesia amb els vostres versos i algun altre llibre de lírica més que us abellisca llegir en vacances, com ara els altres dos poemaris de Marc Granell per a joves, els poemaris de Miquel Desclot o de Joana Raspall. I per ací, en línia, he trobat aquesta bonica antologia (cliqueu) publicada en una web mallorquina per a joves com vosaltres.



Si voleu tan sols escoltar-los i abaixar-vos els àudios, us els presentem a través d'Ivoox. I si encara us queden ganes, seria genial que dedicàreu ací unes paraules als vostres companys per la seua creativitat. Bones vacances a tot el món.

- - - - - -
Informació ordenada de la seqüència d'activitats en aquest blog:
1.-Poemes recitats de l'Illa amb llunes
2.-Composició d'un poema propi
3.-Publicació dels poemes i l'antologia selecta
4.-Resultats de l'avaluació i els aprenentatges
5.-Videoantologia de nou poemes i podcast
- - - - - -
P.S. Avui, 4 de juliol, el professor ha rebut aquest mail del poeta Marc Granell i vol divulgar-lo entre els alumnes en senyal de la nostra amistat i agraïment devers ell. Et saludem des d'ací, Marc i t'agraïm sincerament aquestes paraules. Vaja, de nou, el nostre profund reconeixement a la teua persona i al teu mestratge en la poesia.