dimarts, 21 de setembre del 2010

La bona educació a taula

Benvinguts al nou curs. Des d'ara intentarem oferir en aquest bloc activitats que completen o amplien aquelles que el nostre llibre de text (de 1r o 2n ESO) ens dóna, com ara la que avui proposem ací.
La primera lectura que hem fet avui "Un berenar de bojos" (pàg. 12) presenta Alícia en una situació compromesa de la qual sap eixir airosa: els modals a taula. La Llebre de Març i el Barreter intenten posar-la en un compromís però ella sembla conéixer les normes de la taula a l'hora d'un menjar -o berenar-.
Alícia els hauria de recordar quines són aquestes normes d'educació a taula. Recorda-les tu redactant un text usant l'imperatiu de segona persona del sigular. Un exemple: 1.-No comences a menjar fins que tots estiguen asseguts a taula. 2.- Digues "bon profit" abans de començar a menjar... Continua amb sis consells recordant els que et fan observar els pares. Deixa'ls en l'apartat de comentaris i signa amb el teu grup i nom al final; per exemple: 2E-Robert Esteve. Gràcies per participar-hi.